Connect with us

Aktuale

Soros: Facebook dhe Google manipulojnë përdoruesit

George Soros ka nisur një sulm ndaj gjigantëve të Silicon Valley, Facebook dhe Google, duke i quajtur ata një “kërcënim” ndaj shoqërisë dhe duke thënë se kompanitë e mediave sociale manipulojnë përdoruesit ashtu siç bëjnë firmat e lojërave të fatit.

Duke folur në Forumin Ekonomik Botëror (WEF) në Davos të enjten, financuesi miliarder Soros – dhe një palë e interesuar në Facebook, shpërtheu kundër teknologjisë, duke marrë në shënjestër kompaninë e mediave sociale dhe gjigantin e tij Google, të cilin ai e akuzoi si “pengesa për inovacionin”, transmeton portali arbresh.info

Soros, fondi i investimeve të të cilit zotëronte mbi 300,000 aksione në Facebook deri në nëntorin e kaluar, tha se platformat e mediave sociale janë qëllimisht inxhinierike “varësia ndaj shërbimeve që ato ofrojnë”.

Facebook dhe Google mashtrojnë përdoruesit e tyre duke “manipuluar vëmendjen e tyre dhe duke e drejtuar atë drejt qëllimeve të tyre komerciale”, tha ai.

Në këtë drejtim, platformat online janë bërë të ngjashme me kompanitë e lojërave të fatit, tha Soros.

“Kazinotët kanë zhvilluar teknika për të lidhur kumarxhinjtë në pikën ku ata rrezikojnë të gjitha paratë e tyre, madje edhe paratë që nuk kanë. Diçka shumë e dëmshme dhe ndoshta e pakthyeshme po ndodh me vëmendjen e njeriut në epokën tonë dixhitale,” tha ai.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *