Connect with us

Aktuale

Vetëm 13 për qind të kosovarëve nuk përdorin internetin

Të dhënat nga ASK-ja konstatojnë se 88,8 për qind e ekonomive familjare në Kosovë janë të lidhur në internet përmes pajisjeve të ndryshme.
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikoi rezultatet e anketës së përdorimit të teknologjisë informative dhe komunikimit.Të dhënat e ASK thonë se më shumë se gjysma e ekonomive familjare e përdorin teknologjinë.“Nga rezultatet e dala nga ky publikim, në vitin 2017 ekonomitë familjare në Kosovë kanë pasur qasje në kompjuterë 61.3%, përderisa 38.7% e tyre janë deklaruar se nuk kanë pasur qasje në asnjë lloj pajisje elektronike kompjuterike (si: desktop, laptop, netbook, tablet), duke përjashtuar telefonat e mençur”, thuhet në komunikatë

Tutje në komunikatë thuhet se qasje në internet në shtëpi, nga çfarëdo lloj pajisjeje kanë pasur 88.8% të ekonomive familjare”, thotë komunikata

Të dhënat e ASK thonë se më shumë përdoret teknologjia për qasje në internet

“Kurse, përdorimi i kompjuterit dhe i internetit nga individët rezulton të jetë 38.7%, ndërsa përdorimi i internetit 82.9%.” thotë komunikata

Të dhënat e publikimit më tej thonë se përdorimi është dyfish më i madh përmes rrjetit wifi në krahasim me rrjetin e telefonisë mobile.

Për dallim nga disa individë të cilët e kanë përdorur intensivisht apo 82 për qind në tre muajt e fundit, janë 13 për qind të tjerë të cilët fare nuk e kanë përdorur internetit.

Të dhënat në këtë anketë flasin për shfrytëzimin e teknologjisë informative dhe komunikimit në tërë territorin e Republikës së Kosovës nga ekonomitë familjare dhe individët e kategorisë 16-74 vjeç.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *