Connect with us

Aktuale

Morina: Ndotja e ajrit mund të rritet ditëve në vijim

Kryeshefi i Agjencisë për Mbrojtjen e Mjedisit, Ilir Morina ka theksuar se gjendja më ndotjen e ajrit gjatë ditëve në vijim pritet të jetë edhe më e rëndë.

Ai në emisionin “Debat D Plus”, të RTV Dukagjini ka theksuar se gjendja e ditëve të fundit, krahasuar më pot ë njëjtën periudhë të një viti më parë, është në parametra më të ulët.

“Ne i kemi 12 stacione të vendosura në të gjitha qytetet e mëdha të Kosovës, dhe përmes tyre në ofrojmë të dhëna të vazhdueshme për gjendjen e ajrit në vend. Por, ajo që i ka alarmuar më tepër qytetarët janë të dhënat nga air ponter – i (pajisja) i Ambasadës së SHBA-ve në Prishtinë, e cila ndonëse e paraqet ndotjen në nivel më të lartë për 20 për qind se sa stacionet tona”, ka shtuar Morina.

Sipas tij, qeveritë e deritanishme duke përfshirë edhe aktualen, kanë ndarë më pak se një për qind të buxhetit për mjedis, duke shtuar se shpreson që reagimi qytetar të mos jetë eufori e momentit. /Telegrafi/

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *