Connect with us

Aktuale

Interkonjeksioni 400 kV Kosovë-Shqipëri tash një vit e gjysmë i bllokuar nga Serbia

U.d kryeshefi ekzekutiv i KOSTT, z.Kadri Kadriu, me bashkëpunëtorë, pritën sot ambasadorin e Republikës së Shqipërisë në Kosovë, z.Qemal Minxhozi.

Sipas njoftimit për media, në takim ata u diskutua rreth bashkëpunimit në sektorin e energjisë në mes të Kosovës dhe Shqipërisë, progresit në krijimin e tregut të përbashkët të energjisë elektrike si dhe procesit të themelimit të bursës shqiptare të energjisë (APEX), ku Kosova përmes KOSTT do të jetë aksionare.

Në kuadër të takimit, në veçanti u diskutua rreth sfidave në drejtim të fillimit të implementimit të Marrëveshjes së Kyçjes KOSTT-ENTSO-E me të cilën është e ndërlidhur edhe vënia në operim e linjës së re interkonektive 400 kV Kosovë-Shqipëri, projekt kapital i cili u bashkëfinancua me Qeverinë Gjermane përmes Bankës Gjermane për Zhvillim (KfW).

Ambasadori Minxhozi si dhe u.d. kryeshefi ekzekutiv i KOSTT z.Kadriu shprehën shqetësimin e tyre për bllokimin nga Serbia të funksionalizimit të linjës 400 kV Kosovë-Shqipëri tashmë një vit e gjysmë nga inaugurimi i projektit, si dhe u pajtuan që është e nevojshme zgjidhja e këtij ngërçi, i cili do të mundësonte valorizimin e këtij projekti kapital me interes si për sigurinë e furnizimit me energji elektrike ashtu dhe për sigurinë dhe besueshmërinë e sistemeve elektroenergjetike të Kosovës, Shqipërisë dhe rajonit në përgjithësi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *