Connect with us

Aktuale

As Tetova as Shkupi, ja kush është qyteti më i ndotur në Maqedoni

Nëse periudhën e kaluar Shkupi, Tetova ose Manastiri, ishin qytetet më të ndotuar në Republikën e Maqedonisë, sonte aspak e rastësishme, ajër më të ndotur ka Gostivari.

Sipas aplikimit “Ajri im”, në Gostivar ka mbi 198 grimca PM 10 në 100 mikrogramë, kurse në Kërcovë 96 në 100 mikrogramë.

Këtë e tregojnë të dhënat nga stacionet matëse të Ministrisë së Ambientit Jetësorë dhe Planifikimit Hapësinor.

Edhe disa pjesë të Shkupit kanë ndotje të lartë, pastaj Kumanova, Tetova dhe Kavadari, kurse Strumica ka ajër mestararisht të ndotur.

Ndotje të ulët ka në Koçan.

Qytetarët e Gostivarit nuk e dinin se çfar ajri thithin, deri në vendosjen në funksion të stacionit për matjen e kualitetit të ajrit muajin e kaluar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *