Connect with us

Aktuale

Nesër takim koordinues mes grupeve parlamentare në Kuvendin e Maqedonisë

Përfaqësuesit e grupeve parlamentare nesër do të zhvillojmë takimin e rregullt koordinues me kryetarin e Kuvendit Talat Xhaferi për të përcaktuar intensitetin e punës së këtij institucioni gjatë javës që vjen.

Akoma është e paqartë nëse do të mund të caktohen seanca gjatë të hënës ose brenda javës. Kuvendi nuk ka zhvilluar asnjë seancë plenare dhe shumë pak seanca të komisioneve gjatë dy javëve të kaluara.

Ngërçi u krijua pasi partia më e madhe opozitare OBRM-PDUKM-ja dorëzoi mbi 35 mijë amendament për ligjin e gjuhëve, përpunimi i të cilëve mori më shumë kohë.

Shumica kanë konfirmuar se koordinohen për të gjetur mekanizma për miratimin e sërishëm të ligjit pasi opozita ka bërë të qartë se nuk heq dorë nga amendamentet.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *