Connect with us

Aktuale

Sejdiu: Mbështesim çdo nismë serioze për rrëzimin e qeverisë Haradinaj

Deklarimet se “Grupi i Pavarur i Deputetëve” mund të mos e përkrah ndonjë mocion eventual për rrëzimin e qeverisë Haradinaj, për shkak se ky grup ende nuk është i përgatitur për të hyrë në garë zgjedhore, i ka demantuar Dardan Sejdiu.

Shefi i deputetëve të këtij grupi, ka thënë se “GDP” do ta përkrah çdo nismë serioze për rrëzimin e kësaj qeverie. Por, ka shtuar se ende nuk ka pasur diçka zyrtare rreth kësaj çështje, dhe kurdo që të ketë kërkesë apo propozim konkret do ta analizojnë dhe do të dalin me qëndrim.

“Çdo nismë serioze dhe e mirë menduar do të ketë përkrahjen e GDP! Por ne nuk kemi marr ndonjë kërkesë nga asnjë grup parlamentar. Në momentin kur ka propozim konkret do ta diskutojmë dhe do të dalim me qëndrim”, ka thënë Sejdiu, për Insajderin.

Zyrtarë të Lidhjes Demokratike të Kosovës, vazhdimisht kanë deklaruar se në momentin kur të përfundojë ratifikimi i marrëveshjes së kufirit me Malin e Zi, do të organizojnë mocion për rrëzimin e qeverisë Haradinaj.

E me këso deklaratash kohëve të fundit kanë dalur edhe krerët e Lëvizjes Vetëvendosje.

Opozita e tanishme në Kuvendin e Kosovës i ka 60 deputetë, njëjtë sa i kanë edhe partitë në pozitë. Kurse, për rrëzimin e qeverisë, nevojiten 61 vota të deputetëve në Kuvendin e Kosovës.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *