Connect with us

Aktuale

Dhjetë kombëtaret me më së paku fitore në histori të FIFA-s

Federata Ndërkombëtare e Futbollit (FIFA) është themeluar në vitin 1904 dhe deri më tani ka 211 anëtare me të drejta të plota.

Institucioni më i lartë botëror i futbollit për çdo muaj bën renditjen e kombëtareve varësisht performancës së tyre.

Tashmë dihen dhjetë përfaqësueset më të më të forta të botës, të cilat do të jenë edhe në botërorin e futbollit “Rusia 2018”.

Por, shtrohet pyetja se cilat janë skuadrat me bilancin më negativ në historinë 114 vjeçare të ekzistimit të FIFA-s .

Gjibraltari me asnjë fitore deri më tani dhe San Marino me një sosh, sipas revistës sportive spanjolle, Marca.

Më poshtë janë renditur dhjetë kombëtaret më të dobëta të FIFA-s.

Ishujt Kajmane – 10 fitore

Pakistani – 23 fitore

San Marino – 1 fitore

Ishujt e virgjër britanike – 13 fitore

Anguilla – 2 fitore

Bahama – 8 fitore

Eritrea – 10 fitore

Gjibraltari – Asnjë fitore

Somalia – 4 fitore

Tonga – 10 fitore

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *