Connect with us

Aktuale

Azem Syla kthehet në arrest shtëpiak

Ish- komandantit të UÇK- së, Azem Syla i është caktuaë masa e arrrestit shtëpiak, disa javë pasi u lirua nga paraburgimi.

Burime të portalit Kallxo.com kanë bërë të ditur se Gjykata e Apelit ia ka ndërruar masën e sigurisë Azem Sylës. Vendimi  pritet të ekzekutohet shumë shpejt.

Azem Syla që po akuzohet për tjetërsim të pronave shoqërore në Rastin “Toka”, u lirua nga paraburgimi më 12 mars.

Lajmin e lirimit të Sylës atëherë e bëri të ditur avokati i tij Besnik Berisha.

Syla u lirua nga paraburgimi, pasi EULEX-i hoqi dorë nga gjykimi i tij dhe të tjerëve, duke ua lënë rastin vendorëve.

Gjyqtari Beqir Kalludra do ta gjykojë Rastin “Toka”.

Aktakuza e parë, e parashtruar nga një prokuror ndërkombëtar i PSRK-së, është ngritur kundër 22 të pandehurve dhe përbëhet prej 46 pikave.

Të pandehurit akuzohen për veprat penale krim i organizuar, pastrim i parave, marrje e mitës, mashtrim i rëndë, mashtrim në detyrë, nxjerrje e vendimeve gjyqësore të kundërligjshme, keqpërdorim i pozitës zyrtare, legalizimi i përmbajtjes së falsifikuar dhe evazion fiskal.

Aktakuza e dytë e ngritur nga i njëjti prokuror akuzon 17 persona për pastrim të parave.

Sipas aktakuzës, anëtarët e këtij grupi të organizuar kriminal kanë bashkëpunuar mes vete, secili me rol të caktuar, për t’i privuar Kosovës pronat shoqërore përmes veprimtarive kriminale, duke përfshirë falsifikimin e vendimeve dhe dokumenteve të tjera zyrtare, mashtrimin dhe veprimeve korruptive.

Në dhjetor të vitit 2016, Azem Syla ishte deklaruar i pafajshëm.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *