Connect with us

Aktuale

Kosovës i kërkohet urgjentisht themelimi i Asociacionit të Komunave serbe

Ka përfunduar në Bruksel darka në mes të presidentit të Kosovës Hashim Thaçi dhe atij të Serbisë Aleksandar Vuciq me ndërmjetësimin e përfaqësueses së lartë të BE’së, Federica Mogherini.

Themelimi i Asociacionit të Komunave me shumicë serbe i është kërkuar Kosovës në takimin e zhvilluar në Bruksel në mes të Thaçit dhe Vuçiq me ndërmjetësimin e Mogherinit.

“Përfaqësuesja e Lartë theksoi rëndësinë që BE’ja i jep zbatimit të plotë të të gjitha marrëveshjeve të arritura dhe theksoi në veçanti nevojën urgjente për të filluar me themelimin e Asociacionit / Komunitetit të komunave me shumicë serbe, Marrëveshjen e Energjisë, si dhe të përfundojnë punimet për hapjen e Urës mbi Ibër”, thuhet në njoftimin për media.

Ky ishte takimi i parë i këtij niveli për këtë vit.

Të dy presidentët kanë qëndruar paraprakisht në SHBA.

Takimi i fundit ndërmjet tyre është mbajtur më 20 shtator të vitit 2017 në New York, më ndërmjetësimin e zonjës Mogherini, në dritën e zotimeve të bëra në dy takime që u zhvilluan në korrik dhe në fund të muajit gusht në Bruksel, kur ata ishin pajtuar për një fazë të re të bisedimeve ndërmjet të dyja palëve, përtej çështjeve teknike.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *