Connect with us

Aktuale

Tahiri: Lufta kundër krimit të organizuar, është proces i përhershëm

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri tha se lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, është një sfidë dhe proces i përhershëm që do të vazhdojë edhe pas liberalizimit të vizave.

Megjithatë, ai tha se institucionet e drejtësisë janë mobilizuara si kurrë më parë për plotësimin e këtij kushti. Ai ka përmendur pakon ligjore, e cila është bërë në kuadër të reformave në sistemin e drejtësisë.

Duke folur për këtë, Tahiri tha se në kuadër të ERA-së, kanë pasur tri obligime të Ministrisë së Drejtësisë.

“E para, amendamentimi i Ligjit për prokurorin e shtetit, ky projektligj është miratuar përfundimisht nga Kuvendi dhe ndryshimet që janë bërë do të mundësojnë efikasitet me të madh në punën e Prokurorisë Speciale të Kosovës, shtimin e numrit të prokurorëve në këtë prokurori. E dyta, hartimi i projektligjit për parandalimin e konfliktit të interesit në ushtrimin e funksionit publik. Miratimi i këtyre dy projektligjeve dhe përfshirja e koncept dokumentit në kodin e ri penal shënon përmbushjen e obligimeve të MD-së në raport me Agjendën e Reformave Evropiane”, tha Tahiri.

Ai shtoi se me qëllim të fuqizimit të sundimit të ligjit dhe luftën kundër krimit dhe korrupsionit, MD-ja, ka identifikuar edhe masat tjera legjislative që ndikojnë në këtë drejtim, siç është ligji për AKK-në.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *